ESCOLA VEDRUNA-TONA             C/Germana Victòria nº21          tel. 938 124 762  

Aprendre quelcom és una cosa, però viure-ho n´és tota una altra. SETMANA 3 SETMANA 1

La primera setmana del casal va ser més curta que la resta, però tot i així ja vam tenir temps de convertir-nos en petits científics. Vam experimentar sobre la flotabilitat tot comprovant si alguns objectes flotaven o s’enfonsaven. Llavors, vam construir el nostre propi vaixell amb un “xurro” de la piscina tallat.

 

La segona setmana vam desenvolupar l’olfacte tot intentant endevinar què hi havia dins els gots de plàstic. Tot i que ens va costar una mica, vam acabar sabent què hi havia a cada got. La manualitat consistia en fer un dibuix utilitzant les forquilles, vam decidir que faríem un quadre on hi haguéssim dibuixat flors. Llavors i vam fer un marc.

 

 

Al llarg de la tercera setmana vam realitzar dos experiments diferents. El primer dia  vam barrejar coca-cola amb mentos i el segon dia bicarbonat amb vinagre. En els dos casos vam poder observar com feien una reacció que provocava que tot el líquid es vessés del got. Estàvem ben emocionats contemplant el que passava.

 

 

 

SETMANA 4

Durant la quarta setmana vam convertir l’aigua de diferents colors utilitzant trossos de paper pinotxo. Aleshores vam aprofitar que teníem varis colors fabricats per nosaltres (que semblaven aquarel·les) i vam pintar unes cartolines en parelles. Amb aquestes cartolines en vam fer un bufador que ens permetia fer volar boletes de paper de seda. També vam comprovar que quan posem oli, mel i aigua en un got sempre queda la mel a baix de tot, l’aigua al mig i l’oli a sobre.

 

 

 

SETMANA  5

I per acabar, durant l’última setmana vam descobrir la manera de punxar un globus amb un punxó i que no explotés.  També vam tenir l’oportunitat de jugar a fer bombolles intentant fer-ne una dins de l’altre. El dimecres, vam folrar la classe amb plàstic i vam experimentar lliurement amb xocolata desfeta.