ESCOLA VEDRUNA-TONA 938124762

    FINAL DE CURS 2014  ITÀLIA

TEMPORITZACIÓ I RECORREGUT


itàlia 13-18 de juny

MATÍ: 3.45 h. MOLT PUNTUALS!!! Ens concentrarem a les 3:45h davant l’escola. Sortirem a les 4:00h en direcció l’ aeroport del Prat per tal d’embarcar a l’avió ( vol Vueling )que té sortida a les 7:20h que ens portarà a Milà ( arribada a les 8:55h ). És important portar l’esmorzar.

A continuació, ens traslladarem a Sirmione, arribada prevista cap a les11:30 h, ubicada en una península en el llac més gran d'Itàlia, el Llac di Garda. Tindrem l’oportunitat de fer un recorregut pel llac en  llanxa motora i una passejada per l’atractiu poblet de Sirmione.


MIGDIA: Dinarem a Sirmione a les 13:30h al Ristorante  Erica


TARDA: Havent dinat anirem a Verona on hi passarem unes dues hores. Visitarem la ciutat de Romeo i Julietta, amb el seu balcó i l’amfiteatre romà, un dels més ben conservats del món. Cap a les 18:15h ens traslladarem cap a Lido di Jesolo.

Nit: Soparem a les 20:30 hores. Després de sopar tindrem temps per fer una passejada per aquesta bonica ciutat costanera. A les 23:30h tornarem a l’hotel ja que a les 24:00h tothom haurà de ser al llit,( potser un got de llet i a dormir). El dia ha estat llarg i cal reservar forces el viatge acaba de començar.•Per poder viatjar cal tenir el DNI en vigència o el passaport. Si l’alumne viatja amb el DNI caldrà un permís per poder sortir del país. En cas de viatjar amb el passaport aquest permís no és necessari.


•És imprescindible la Targeta sanitària europea.


•Els hotels ens demanaran una fiança que serà retornada només si tot està tal i com ho hem trobat. En cas d’algun desperfecte, correrà a càrrec dels responsables (no del grup).


•Tot allò que portem (mòbil, càmera de fotos...) serà responsabilitat de cadascú. Cal tenir ben present que ens mourem en zones turístiques i per tant cal tenir les nostres pertinences vigilades en tot moment.


RECORDEU:

- Vols d´anada i tornada

-Autocar pels desplaçaments

- Entrada a tots els Museus.

- Viatge en llanxa motora en el Llac di Garda.

- Dinar al restaurant Erica en Sirmione

- Entrada a l´amfiteatre de Verona.

. 2 nits a l`hotel Apollo esmorzar i sopar a Lido di Jesolo.

. Trasllat en vaporetto a Venècia.

- Passeig en gòndola pels canals de Venècia.

. Dinar al Restaurant Pino de Bologna.

. Pujada a la Torre Garisenda de Bologna.

- 2 nit a l`hotel Alcide de Poggibonsi amb esmorzar i sopar.

- Entrada a la Catedral de Siena i el seu baptisteri.

- 1 nit a l`hotel Columbus amb esmorzar.

-  Entrades a la Santa Croce i la Capella Pazzi.

- Entrada a la Galeria dels Ufizzi- Entrada a La Academia per contemplar el David de Miquel Angel.

- Pujar al Campanile de Giotto.

- Sopar en el Ristorante Antico Barile en el centre de  Florència.

- Dinar a Pisa en el Restaurant La Trattoria del turista.

- Entrada a la Catedral de Pisa.

. Vols d´anada ( Vueling) i tornada  (Ryanair)– Girona. Vueling, amb taxes i el dret de facturar 1 maleta fins a 20kg.

. 4 gratuïtats pels professors

. Assegurança turística de viatge  i de responsabilitat civil  

. IVA  


INCLÒS EN EL PREU DEL VIATGE:

Divendres 13: TONA, MILÀ, SIRMIONE, VERONA,LIDO

Dissabte14: LIDO, VENÈCIA, LIDO

Matí: Ens llevarem a les 7:30 hores ( cal ser molt i molt puntual ) per esmorzar a l’hotel. Sortirem ( a les 8:30 hores ) amb l’autocar cap a Punta Sabbione, on agafarem el Vaporetto a les 10:15 que ens portarà fins a Venècia ( arribarem a les 11:00 ). Un cop a la ciutat dels canals visitarem la piazza i la Basílica de St. Marco, el Ponte Rialto, el Palau Ducale, Santa Maria la Novella... Farem un passeig romàntic en gòndola i ens “perdrem” pels seus carrers, deixant-nos portar per la imaginació i els sentits, cal ser observador.


Migdia: dinar lliure.


Tarda:  lliure i tornada amb el vaporetto de les 18:15 hores, arribada a Punta Sabbione a les 18:50 i bus fins a l’hotel.


Nit:Tindrem una estona fins l’hora de sopar ( 20:30 hores ). Després passejada pels animats carrers de Lido di Jessolo i ....sorpresa, tot depèn del moment.

A les 23:30 h tots serem a l’hotel, ja que com ja sabeu, a les 24:00h estarem rendits. El viatge comença a prendre cos.


Diumenge 15: LIDO, PADOVA, BOLOGNA, POGGIBONSI

MATÍ: ens llevarem a les 7:00 hores ( cal ser molt i molt puntual ) per esmorzar a l’hotel. Sortirem ( a les 8:00hores ) amb l’autocar cap a Padova. Podrem visitar la Piazza della Fruta, Piazza delle Erbe, Piazza dei Signori i Capitaniato on podrem contemplar la Torre de l”Orologio.

També podrem visitar la basílica de San Antonio. Sortirem en direcció Bologna.


MIGDIA: dinarem a Bologna aproximadament a les 14:00 hores en el restaurant Pino.


TARDA: havent dinat passejarem per  la ciutat que té el segon casc medieval millor conservat de tot Itàlia (després de Venècia). Visitarem la Piazza Maggiore envoltada de fonts i Palaus. La Fontana de Neptuno, Palazzo Re Enzo, Palazzo Del Podestá, Palazzo del Banchi, Palazzo dei Notai, Palazzo d’Acucrusio... la basílica de Sant Petronio.Tots junts visitarem Le due Torri: Garisenda e degli Asinelli, i podrem pujar a la Torre degli Asinelli de 97,20m amb unes 498 escales... Aquestes torres són el testimoni de les més de 100 que hi havia a l’època medieval (les famílies competien per tenir la torre més alta, actualment en queden 20). Pels volts de les 17:00 hores, continuarem viatge fins Poggibonsi ( lloc de destí).


NIT: en arribar a Poggibonsi ( aprox. 19:00 hores), farem el repartiment de les habitacions, mirarem que tot estigui correcte i tindrem una estoneta lliure abans de sopar ( 20:30 hores ). Havent sopat podrem gaudir dels carrers d’aquesta població Toscana. A les 23:30h tornarem a l’hotel ja que a les 24:00h tothom haurà de ser al llit ( potser un got de llet i a dormir). El dia ha estat llarg i cal reservar forces el viatge acaba de començar.

Dimarts 17: POGGIBONSI- FLORÈNCIA

MATÍ:  Ens llevarem a les per esmorzar a l’hotel i sortida amb l’autocar cap a Florència, la ciutat del Renaixement per excel·lència Només d’arribar, ens dirigirem a l’hotel, on deixarem els equipatges ( no tornarem fins a la nit per dormir). Tot seguit visitarem la Basílica de la Santa Croce on hi ha enterrats personatges il·lustres com Dante o Miquel Angel. També podrem visitar la Capella Pazzi, obra capdalt de l’arquitectura del renaixement.

A les 12:00 i 12:45, visitarem la Galeria dels Uffizzi (en dos grups), la més important en pintura del renaixement, on podrem contemplar obres de Botticelli, Piero de la Francesca, Leonardo da Vinci…


MIGDIA: temps lliure per dinar i visitar la ciutat del Renaixement al ritme de cadascú; el Duomo, la piazza della Signoria, el ponte Vechio i el mercat de la Palla, el Palau Pitti, els Jardins Boboli....la casa on va viure Dante, o la casa de Leonardo da Vinci...


TARDA: Aproximadament a les 17:15 hores,  ens reunirem tots a Santa Maria en Fiore, per visitar la Galeria de l’Acadèmia on podrem gaudir del David i la sèrie dels Prigioni de Miquel Àngel. Aquí, pels interessats en la música podreu, també, visitar una exposició d’instruments musicals.

Tot seguit pujarem al campanile per poder gaudir d’unes vistes de Florència impressionants.

Tornarem a tenir temps lliure, i sense tornar a l’hotel, quedarem novament, a Santa Maria en Fiore, per anar a sopar a un restaurant cèntric tots junts


NIT: Sopar conjunt en un restaurant cèntric i passejada nocturna per Florència. A les 23:30h tornarem a l’hotel ja que a les 24:00h tothom haurà de ser al llit i la maleta a punt.INFORMACIONS IMPORTANTS

HOTEL A LIDO DI JESOLO

HOTEL A  POGGIBONSI

HOTEL A  FLORÈNCIA

Dilluns 16: POGGIBONSI, SIENA, SAN GIMINGANO, MONTERIGIONI

MATÍ: Ens llevarem a les 7:00 hores ( cal ser molt i molt puntual ) per esmorzar (7:30 hores) i sortir a les 8:00hores cap a Siena (arribada pels volts de les 9 del matí). Només d’arribar, visitarem la magnífica catedral de Siena. Seguidament ens dirigirem cap a la Piazza del Campo, (amb la seva curiosa forma d’embut o petxina). Després tindrem temps lliure per poder transitar pels carrerons d’aquesta Ciutat monument.  


MIGDIA: Recordar que aquest dia el dinar és lliure (aconsellem el Ristorante Ciao a la Piazza dil Campo).


TARDA: Després de dinar ens trobarem novament a les 13:30 per anar amb autocar cap a la població de Monteriggioni, típica de la Toscana (arribada aproximada 14:15). Ciutat Medieval completament emmurallada (segle XIII), que va tenir un paper fonamental en els conflictes entre Siena i Fòrència. Les muralles i les cases de Monteriggioni estan dins dels millors exemples conservats de tota Itàlia. Aproximadament uns 570m de muralla seguint el turó, amb 14 torres de base quadrada i 2 portes portes, la porta Romana està orientada cap a Roma. Si el temps ho permet i ho considerem oportú, visitarem San Giminiano.


NIT: Arribada a l’hotel ( 20: 00 hores aprox.). Soparem (8:30 hores), i després sortirem, com el dia anterior, a fer una passejada si encara no esteu cansats. Com sempre, a les 23:30 h serem a l’hotel; dutxa, massatge als peus i a dormir, que demà ens hem de llevar d’hora!. Aquesta és l’última nit en aquest hotel, per tant, penseu a deixar la maleta a punt i sobretot: no ens oblidem res!!!

DiMECRES 18: FLORÈNCIA, LUCCA, PISA, TONA

MATÍ: Ens llevarem a les 7:00 per poder marxar a les 8:00 del matí cap a Lucca, (1hora 30min aprox. depenent del trànsit). Podrem gaudir d’aquesta ciutat emmurallada que va veure néixer el compositor G. Puccini, els seus carrers estrets i la plaça que un dia va ser un amfiteatre romà. Seguidament marxarem en direcció a Pisa, el viatge s’acaba.


MIGDIA: arribarem a Pisa aproximadament a les 13:30 hores. Tots junts anirem a dinar a la Tratoria del Turista


TARDA: temps lliure per visitar el recinte monumental de la Torre, el Duomo, Baptisteri i cementiri.

A les 17:30 ens reunirem per marxar, ja, cap a l’aeroport de Pisa on agafarem un vol de Ryanair que surt a les 20:35

22.05 h. Arribada a l’aeroport de Girona i trasllat en autobús fins a Tona.