ESCOLA VEDRUNA-TONA 938124762

    FINAL DE CURS 2015  ITÀLIA

TEMPORITZACIÓ I RECORREGUT


itàlia 12-17 de juny

MATÍ: 4.45 h. MOLT PUNTUALS!!!  ens concentrarem davant l’escola. Sortirem a les 5:00h en direcció l’ aeroport de Girona per tal d’embarcar a l’avió ( vol Ryanair ) que té sortida a les 8.50h i que ens portarà a Pisa ( arribada a les 10:15h ).

És important portar l’esmorzar.

A les 11:45 ( aproximadament) arribarem al recinte monumental de  Pisa on podrem visitar la  Torre inclinada, el Duomo, el Baptisteri…

MIGDIA: Dinarem, tots junts,  a les 13:00 h al restaurant La Trattoria del  turista.

TARDA: A les 14:30 sortirem de Pisa en direcció a Volterra ( arribarem aproximadament a les 16:00 h). Volterra és una petita població toscana famosa per la filmació de la pel·lícula «  Crepuscle » situada sobre un turó i des de la qual es contemplen unes vistes magnífiques del que és el paisatge Toscà.

A les 18:30h ens dirigirem cap a Poggibonsi, lloc on passarem dues nits.

NIT: en arribar a Poggibonsi ( aprox. 19:30 hores), farem el repartiment de les habitacions, mirarem que tot estigui correcte i tindrem una estoneta lliure abans de sopar ( 20:30 hores ). Havent sopat podrem gaudir dels carrers d’aquesta població Toscana. A les 23:30h tornarem a l’hotel ja que a les 24:00h tothom haurà de ser al llit  i fer silenci.•Per poder viatjar cal tenir el DNI en vigència o el passaport. Si l’alumne viatja amb el DNI caldrà un permís per poder sortir del país. En cas de viatjar amb el passaport aquest permís no és necessari.


•És imprescindible la Targeta sanitària europea.


•Els hotels ens demanaran una fiança que serà retornada només si tot està tal i com ho hem trobat. En cas d’algun desperfecte, correrà a càrrec dels responsables (no del grup).


•Tot allò que portem (mòbil, càmera de fotos...) serà responsabilitat de cadascú. Cal tenir ben present que ens mourem en zones turístiques i per tant cal tenir les nostres pertinences vigilades en tot moment.


RECORDEU:

- Vols d´anada i tornada

-Autocar pels desplaçaments

- Entrada a tots els Museus.

- Viatge en llanxa motora en el Llac di Garda.

- Dinar al restaurant Erica en Sirmione

- Entrada a l´amfiteatre de Verona.

. 2 nits a l`hotel Apollo esmorzar i sopar a Lido di Jesolo.

. Trasllat en vaporetto a Venècia.

- Passeig en gòndola pels canals de Venècia.

. Dinar al Restaurant Pino de Bologna.

. Pujada a la Torre Garisenda de Bologna.

- 2 nit a l`hotel Alcide de Poggibonsi amb esmorzar i sopar.

- Entrada a la Catedral de Siena i el seu baptisteri.

- 1 nit a l`hotel Columbus amb esmorzar.

-  Entrades a la Santa Croce i la Capella Pazzi.

- Entrada a la Galeria dels Ufizzi- Entrada a La Academia per contemplar el David de Miquel Angel.

- Pujar al Campanile de Giotto.

- Sopar en el Ristorante Antico Barile en el centre de  Florència.

- Dinar a Pisa en el Restaurant La Trattoria del turista.

- Entrada a la Catedral de Pisa.

. Vols d´anada ( Ryanair)  (Ryanair)– Girona. I tornada (Vueling) - Barcelona, amb taxes i el dret de facturar 1 maleta fins a 20kg.

. 4 gratuïtats pels professors

. Assegurança turística de viatge  i de responsabilitat civil  

. IVA  


INCLÒS EN EL PREU DEL VIATGE:

Divendres 12: TONA-PISA-VOLTERRA-POGGIBONSI

Diumenge 14: POGGIBONSI- FLORÈNCIA

MATÍ:  Ens llevarem a les 6:30 h per esmorzar a l’hotel i sortida amb l’autocar cap a Florència, la ciutat del Renaixement per excel·lència. Només d’arribar, ens dirigirem a l’hotel, on deixarem els equipatges ( no tornarem fins a la nit per dormir).

Amb molta puntualitat a  les 10:00 h ( el primer grup) i a les 10:30 h ( el segon grup ) visitarem la Galeria de l’Acadèmia on podrem gaudir del David i la sèrie dels Prigioni de Miquel Àngel. Aquí, pels interessats en la música podreu, també, visitar una exposició d’instruments musicals.

Tot seguit visitarem la Basílica de la Santa Croce on hi ha enterrats personatges il·lustres com Dante, Galileo, Marconi o Miquel Angel. També podrem visitar la Capella Pazzi, obra capdalt de l’arquitectura del renaixement.

MIGDIA: temps lliure per dinar i visitar la ciutat del Renaixement al ritme de cadascú; el Duomo, la piazza della Signoria, el Ponte Vechio i el Mercat de la Palla, el Palau Pitti, els Jardins Boboli....la casa on va viure Dante, o la casa de Leonardo da Vinci…

TARDA: Ens reunirem tots a Santa Maria en Fiore a les 15:15 h,  ( cal ser molt puntuals )  per visitar la Galeria dels Uffizzi (en dos grups 15:45 h i 16:30 h), la més important en pintura del renaixement, on podrem contemplar obres de Botticelli, Piero de la Francesca, Leonardo da Vinci…

Tot seguit ens dirigirem cap al conjunt  renaixentista format per Duomo, Baptisteri i Campanile al qual pujarem i podrem gaudir d’unes vistes de Florència impressionants.

 NIT: Sopar conjunt en un restaurant cèntric i passejada nocturna per Florència. A les 23:30h tornarem a l’hotel ja que a les 24:00h tothom haurà de ser al llit i la maleta a punt.

Dimarts 16: LIDO- VENÈCIA- LIDO


MATÍ: Ens llevarem a les 7:30 hores ( cal ser molt i molt puntual ) per esmorzar a l’hotel. Sortirem ( a les 8:30 hores ) amb l’autocar cap a Punta Sabbione, on agafarem el Vaporetto a les 10:15 que ens portarà fins a Venècia ( arribarem a les 11:00 ). Un cop a la ciutat dels canals visitarem la piazza i la Basílica de St. Marco, el Ponte Rialto, el Palau Ducale, Santa Maria la Salute... Farem un passeig romàntic en gòndola i ens “perdrem” pels seus carrers, deixant-nos portar per la imaginació i els sentits, cal ser observador.


MIGDIA: dinar lliure.


TARDA:  lliure i tornada amb el vaporetto de les 18:15 hores, arribada a Punta Sabbione a les 18:50 i bus fins a l’hotel.


NIT: tindrem una estona fins l’hora de sopar ( 20:30 hores ). Després passejada pels animats carrers de Lido di Jessolo i ....sorpresa, tot depèn del moment.

A les 23:30 h tots serem a l’hotel, ja que com ja sabeu, a les 24:00h tothom haurà de ser al llit amb la maleta a punt per tornar l”endemà cap a Tona (oooooooohhhhh! ).
INFORMACIONS IMPORTANTS

HOTEL A LIDO DI JESOLO

HOTEL A  POGGIBONSI

HOTEL A  FLORÈNCIA

Dilluns 15: FLORÈNCIA- BOLONYA- LIDO DI JESOLO

MATÍ: ens llevarem a les 7:00 hores ( cal ser molt i molt puntual ) per esmorzar a l’hotel. Sortirem ( a les 8:00 hores ) amb l’autocar cap a Bolonya,  passejarem per  la ciutat que té el segon casc medieval millor conservat de tota Itàlia (després de Venècia). Visitarem la Piazza Maggiore envoltada de fonts i Palaus. La Fontana de Neptuno, Palazzo Re Enzo, Palazzo Del Podestá, Palazzo del Banchi, Palazzo dei Notai, Palazzo d’Acucrusio... la basílica de Sant Petroni.

Tots junts visitarem Le due Torri: Garisenda e degli Asinelli, i podrem pujar a la Torre degli Asinelli de 97,20m amb unes 498 escales... Aquestes torres són el testimoni de les més de 100 que hi havia a l’època medieval (les famílies competien per tenir la torre més alta, actualment en queden 20).

MIGDIA: dinarem, tots junts, a Bologna aproximadament a les 13:30 hores en el restaurant Pino.

TARDA: Després de dinar, a les 15:30 aprox. sortirem cap a Lido di Jesolo , població costanera i molt turística aprop de Venècia. L”arribada prevista a l”hotel les 17:30 h., Repartiment d”habitacions i temps lliure fins l”hora de sopar.

NIT: Soparem a les 20:30 h. Després de sopar, tindrem temps lliure per passejar carrer principal, i com sempre, a les 23:30 h. tornarem a l”hotel ja que a les 24:00 h tothom haurà de ser al llit.

Dimecres: 17: LIDO- LLAC DI GARDA- MILÀ- TONA


MATÍ: Ens llevarem a les 7:00 h del matí per poder preparar les maletes i esmorzar. Compte!! Que tornem cap a Tona, no ens podem deixar res.

Sortirem a les 8:30 h cap a Sirmione, petita població al Llac di Garda. Arribarem a les 11:30 i farem una volta en llanxa motora, ens refrescarem, pel llac. Després, i si tenim temps, passajarem pels bonics carrerons de Sirmione.


MIGDIA: a les 13:30 h, tots junts, dianrem al Restaurant Erica que està al costat del mateix llac.


TARDA: A les 15:15 h ens reunirem per marxar cap a l”aeroport Milà Malpensa on agafarem el vol de les 20:40 de Vueling. Recordar que Vueling permet una maleta de 20 Kg per facturar més una motxilla de mà.

22.10 h. Arribada a l’aeroport del Prat de Barcelona i trasllat en autobús fins a Tona.

El viatge s”haurà acabat, però penseu una cosa;


SEMPRE ENS QUEDARÀ ITÀLIA, I ELS RECORDS D”AQUEST VIATGE !!Dissabte13: POGGIBONSI-MONTERRIGIONI-SIENA-

                      SAN GIMINIANO


MATÍ: Ens llevarem a les 7:00 hores ( cal ser molt i molt puntuals ) per esmorzar (7:30 hores) i sortir a les 8:00 hores cap Monteriggioni ( hora d”arribada les 9:00 h). Ciutat Medieval completament emmurallada (segle XIII), que va tenir un paper fonamental en els conflictes entre Siena i Florència. Les muralles i les cases de Monteriggioni estan dins dels millors exemples conservats de tota Itàlia. Aproximadament uns 570m de muralla seguint el turó, amb 14 torres de base quadrada i 2 portes, la porta Romana està orientada cap a Roma.

A les 10:30 h. Sortirem en direcció Siena (arribada 11.15h). Només d’arribar, visitarem la magnífica Catedral de Siena i entrarem al seu Baptisteri. Seguidament, ens dirigirem cap a la Piazza del Campo, (amb la seva curiosa forma d’embut o petxina). Després tindrem temps lliure per poder transitar pels carrerons d’aquesta Ciutat monument.  

MIGDIA: Recordar que aquest dia el dinar és lliure (aconsellem el Ristorante Ciao a la Piazza dil Campo).

TARDA: Després de dinar sortirem de Siena ( 16:30 h) per anar a San Giminiano. Població que com Monteriggioni se situa sobre un turó i destaquen les seves cases senyorials i les torres.

A les 19:00 h, farem cap a Poggibonsi, el dia haurà set llarg i profitós.

NIT: Arribada a l’hotel ( 20: 00 hores aprox.). Soparem (8:30 hores), i després sortirem, com el dia anterior, a fer una passejada si encara no esteu cansats. Com sempre, a les 23:30 h serem a l’hotel; dutxa, massatge als peus i a dormir, que demà ens hem de llevar d’hora!. Aquesta és l’última nit en aquest hotel, per tant, penseu a deixar la maleta a punt i sobretot: no ens oblidem res!!!