ESCOLA VEDRUNA-TONA   www.evt.cat   |  CONTACTE  | PATROCINADORS  

UN LLOC PER  PERDRE” S …
EN LÍNI@

La tasca docent demana presència, entrega, ser-hi amb els cinc sentits. És una feina tan humana, que no ens podem oblidar d”aquesta part de la qualitat personal que pot ser decisiva per millorar el nostre benestar i, de retruc, el del nostre alumnat.

ADREÇA ELECTRÒNICA

Aquests espais d”enriquiment i d”expansió per als docents són indispensables si volem retornar al setembre amb la dosi d”energia i motivació necessàries per endegar un curs escolar nou. El secret? Cadascú sap què és allò que més li convé per « vitaminar-se ». Amb tot, us oferim uns consells que -esperem- us donaran un cop de mà perquè passeu un estiu que us nodreixi, que us faci descansar i que us ajudi a tornar a començar amb la força necessària.

SUGGERIMENTS I OPINIONS

1

2

3

4

Oliver Mas

Professor de secundària


Un lloc per perdre’s és Capo Testa, a Sardenya.

Es tracta d’una petita península a la punta més al nord de l’illa i està ple de roques amb formes molt diverses i úniques degut a l’erosió de l’aigua i del vent. Des d’allà, hi ha unes bones vistes de l’estret de Bonifaci i, si no hi ha calitja, es pot arribar a observar el sud de Còrsega. És perfecte per passar-hi una bona estona relaxat, llegint un bon llibre o simplement contemplant el paisatge en bona companyia.


Així que si mai visiteu el nord de Sardenya, deixeu-vos-hi caure!

 


Miquel Vilaró

Professor de secundària


Un lloc per perdre’s és el Roc de la Guàrdia (Roc Gros).

Es troba a una hora a peu de Tona i sota les antenes de Collsuspina. És un mirador fantàstic , on hi ha una barana sovint guarnida de pessebres i escrits; actualment, hi penja una estelada gegant. Des d”aquí es divisa de meravella: el Pirineu, la plana de Vic i el Montseny .


També hi ha una taula d’observació i fins hi tot vies d’escalada, un tresor de Geocaching i desenes de camins per descobrir. A l’estiu hi ha ombra i silenci...


Què més us puc dir ? Que cal anar-hi!

Eva Ventura

Mestra i Cap d”Estudis d”EP


Un lloc per perdre's… és Farrera, al Pallars Sobirà. Perquè és el lloc d'estiueg de tota la meva infantesa, adolescència i joventut. I perquè ara és el lloc on em perdo amb la meva família sempre que puc. Envoltat d'altes muntanyes, de postes de sol retallades a l'horitzó, d'alenades d'aire fresc, de silencis que et parlen, de cirerers que floreixen i encatifen els camins, de boira que tapa els paisatges perquè et puguis perdre en l'infinit, d'olors d'herbes salvatges, de gent arrelada a la terra, de records que van i vénen amb els núvols, de vies làctees i estels missatgers..." Per tot això i molt més, Farrera és un lloc per perdre's.


Us deixo amb un videoclip de la cantant Bikimel.
Jordi Ginesta

Professor d”infantil i primària


El meu lloc per perdre”m…pels carrers del barri gòtic. Em sorprenc a mi mateix quan, sabent-me fan incondicional de la pau i la bellesa dels mil racons dels nostres Pirineus, acabo recomanant el Barri Gòtic de Barcelona com a lloc per perdre'm. En fi, coses de la vida... El cas és que Ciutat Vella em porta molt bons records de la meva etapa universitaria intentant buscar una mica de pau entre els carrerons i les places dels voltants de la Catedral, allunyant-me de multituds i buscant inspiració tot fent el got amb algun amic. Realment he de dir que hi ha racons amb una història i tranquil·litat impagable, façanes amb gust a sal i olor de Mediterrània. Alguns d'aquests indrets són, per exemple, la Plaça de Sant Felip Neri, la Plaça del Pi o la Plaça Reial, tot i que aquesta última és a dia d'avui una mica massiva.


Busqueu, exploreu i perdeu-vos-hi!
Des d”aquest espai, demanem la col·laboració activa dels nostres lectors. Ens podeu fer arribar les vostres opinions, suggerències, recomanacions…

Capo Testa

Vistes de Farrera municipi de la comarca del Pallars Sobirà

Roc de la Guàrdia

Vols fer una ruta?

Clica la imatge