ESCOLA VEDRUNA-TONA   www.evt.cat   |  CONTACTE  | PATROCINADORS  

EDITORI@L       

Xarxa  n. f.  1  Teixit fet amb fils, cordes o filferros units i creuats entre si en forma de malla destinat a diversos usos, per exemple, pescar, caçar, encerclar, separar, etc.  2 Conjunt organitzat de persones, establiments o serveis distribuïts per diversos llocs i pertanyents a una mateixa empresa o que tenen un mateix objectiu.  3  Nom donat a una revista escolar nascuda l’any 1979 a l’Escola Vedruna-Tona. 4 INFORM Conjunt d’ordinadors connectats entre ells.

 

Quan va néixer la nostra revista i la van batejar, no sabem per què li van posar aquest nom, però n’intuïm les raons. Suposem que els va agradar la sonoritat (la reiteració del so palatal, fricatiu, sord, per exemple); que els va atreure el concepte d’unió múltiple  de nusos, per la força que transmet; que els va cridar l’atenció la idea de nexe comunicatiu complex i efectiu; potser van pensar en el simbolisme de la seva funció com a estri de pesca que aplega al seu interior la recompensa del treball d’equip...

El més probable és que se sorprenguessin per l’enorme contingut simbòlic del terme i que els agradessin totes les interpretacions que se’ls va acudir. El nom XARXA és més que una metàfora, és una al·legoria extraordinàriament ben trobada.

I tots els qui aquest any ens responsabilitzem de l’equip de redacció de la nostra revista ens sentim orgullosos de poder continuar amb aquella tasca inicial amb els mateixos objectius i la mateixa il·lusió.

XARX@

51

La revista digit@l de l”escola Vedruna Tona

L”equip de Xarx@

Més...

Records escol@

FÒRUM

Ret@lls

ACTUALITAT

Pass@-t”ho b!

LLEURE

Més...

Més...

Més...

La lectur@

PSICOPEDAGOGI@

EXPERIÈNCIES

Més...

Recoman@cions

LLEURE

Més...

Més...

@ FONS

El nen dislèctic Valors, societat i escola