ESCOLA VEDRUNA-TONA   www.evt.cat   |  CONTACTE  | PATROCINADORS  

CARTA DE COMI@T
RECORD D´ESCOL@
FEM MEMÒRI@

Delegats de 4t d”ESO

Joan Rusiñol, exalumne

Danielle, auxiliar de conversa

Cristina Costas, mare de l”escola

Mercè Rusiñol, exprofessora

De ben segur que l”escola ha marcat la nostra vida, ens ha obert horitzons i ha canviat la nostra manera de veure el món.

En primer lloc, dono les gràcies a totes les mestres que em van ajudar en arribar a aquesta escola. Gràcies a elles, que em van ensenyar una nova llengua que no coneixia de res. En arribar aquí em sentia sola, no podia parlar amb ningú perquè no m’entenien, però a mida que passava el temps anava descobrint coses.

En aquesta escola vaig trobar una cultura, una gent, uns costums i un idioma diferent que els meus. Recordo que sempre em deia que seria impossible viure en aquest món: era la primera vegada que havia sortit del meu país, havia deixat els meus amic, la meva família, pensava que se’m faria molt difícil. El primer dia que vaig venir a l’escola, no volia tornar-hi, perquè era tot un món diferent per a mi.

Amb el temps que passava, i els anys, vaig acabar parlant el català, una cosa que em semblava impossible.  Vaig fer amics nous, tot i que no eren de la meva religió, vaig relacionar-me amb ells. Vaig trobar una mica de dificultats en els costums, que jo no solia fer. Però sobre tot dono les gràcies a tots per l’ajuda que m’han donat. Ara estic en un nivell més alt, i després de passar tants anys en aquesta escola no voldria marxar.  És un lloc on he passat la major part de temps amb els meus amics, i on hem fet moltes coses junts.  Gràcies a ella he après a parlar, a escriure, a relacionar-se amb la gent, a fer amistat, i com mostrar-me educada.

Cada any he anat coneixent més gent i més professors. A finals de maig sempre estem emocionats per acabar l’escola. Hi ha hagut molt cops en què desitjava no venir a l’escola perquè estava cansada de fer el mateix cada dia, però ara que és el meu últim any aquí, vull quedar-me, vull passar aquells moments que solíem passar tots junts amb els amics.

Els records d’aquesta escola mai s’oblidaran perquè són especials. Hem passat molt de temps junts, i hem fet moltes activitats. Sempre hem estat junts en mals moments i en bons moments.

L’escola ens ha educat i ens ha ensenyat a construir el nostre futur. A mi m’ha ensenyat a parlar diferents idiomes que no coneixia: català, anglès, castellà. Ara em toca construir-me un futur a partir d’allò que m’han explicat i m’han ensenyat. Estar tants anys junts, és tenir molts records.

Gràcies, Vedruna!

 

Insaf  Taheri, alumna de 4t d”ESO

Promoció 2013-14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marina Solà, exalumna