ESCOLA VEDRUNA-TONA   www.evt.cat   |  CONTACTE  | PATROCINADORS  

Fa més o menys un mes que em van demanar si podia escriure un Record per a la Xarxa, quan m’ho van dir em va fer entre il·lusió i por, ja que no sabia ni què dir ni per on començar. Per tant abans de posar-m’hi vaig llegir-me tots els altres records que hi ha penjats per veure què és o què va ser per ells/es aquesta escola.

Abans de continuar em presentaré tot i que molts ja sabeu qui sóc, em dic Glòria Moya i sóc exalumna de la Vedruna. Actualment estic estudiant 2n d’Integració Social i estic fent les pràctiques com a tècnica d’educació especial en aquesta escola.

Fa cinc anys quan vaig acabar el 4t d”ESO, la veritat és que, tot i que a l’educació infantil i primària vaig ser molt feliç, no em vaig emportar la mateixa imatge de la secundària. Segurament tot i que, en la meva opinió, canviaria moltes coses d’aquesta etapa, ara vist amb perspectiva també veig que va tenir un munt de coses bones com les colònies, les excursions, les olimpíades, el viatge de fi de curs... que tot i que ens semblin molt normals, la majoria d’instituts o escoles moltes d’aquestes activitats no les fan, per tant en realitat som molt afortunats tot i que no ho valorem fins al cap d’un temps. També, a mesura que van passant els anys i vas estudiant, t’adones que surts molt ben preparat d’aquesta escola, encara que quan estàs a l’ESO no n’ets conscient.

Tornant al present, com he dit abans, ara estic estudiant  2n d’Integració Social (TIS) a l’Institut Antoni Pous i Argila de Manlleu i va arribar el moment que havia de decidir on fer les pràctiques del cicle. La veritat és que no tenia ni idea d’on fer-les perquè estudiant TIS tens un ventall molt ampli de llocs on treballar, i per tant d’on fer les pràctiques. Un dia, parlant amb l’Eva, em va dir que perquè no les feia aquí a l’escola. Jo no m’ho havia plantejat, però tot i així vaig pensar i per què no? I li vaig demanar a la Maite de poder-les fer. Malgrat que durant l’ESO jo vaig viure aquesta etapa com una cosa terrible i desastrosa; ara des de dins i veient com funciona puc dir que estava equivocada, que tot i que encara queden moltes coses per canviar, he de dir que també n’han canviat moltes i han fet millorar l’escola cada any gràcies a totes aquells/es mestres que hi dediquen hores per fer-ho possible i la veritat és que a mi, fent les pràctiques aquí, també m’agradaria ajudar en algun d’aquests canvis, encara que sigui petit. Amb això vull dir que de vegades les coses ens semblen d’una manera, però en realitat des de dins són d’una altra. Cal endinsar-nos per veure que estàvem equivocats i canviar la nostra visió per adonar-nos que, com diu la dita, equivocar-se és de savis.

També m’agradaria dir que la majoria de professors i professores, almenys els que he tractat fins ara,  treballen dedicats als seus alumnes, i que encara que molts d’aquests nois i noies ara no ho vegin, en un futur se’n recordaran i els  donaran les gràcies.

Ara mateix estic fent les pràctiques com a tècnica d’Educació Especial i aquí estic fent les coses tan bé com sé i com puc. Ara, realment sí que estic disfrutant venint cada dia a l’escola!

Només em queda donar les gràcies a l’Eva per animar-me a venir fer les pràctiques, a la Maite per deixar-me-les fer i a la Mireia i la Sara per ensenyar-me cosetes cada dia. També a tots els professors i a tots els alumnes que cada dia d’alguna manera o altre també m’ensenyen i aprenem tots, uns dels altres. I sobretot a tota l’escola en general per confiar amb mi i donar-me l’oportunitat de deixar-me fer les pràctiques i de tractar-me com una més.

Moltes gràcies a tothom!

 

 

Glòria Moya,

Exalumna i alumna en pràctiques a l”escola

 

RECORD D´ESCOL@

De ben segur que l”escola ha marcat la nostra vida, ens ha obert horitzons i ha canviat la nostra manera de veure el món.

Roser Bayés, mare de l”escola

Elisabet Vallbona, exalumna

Neus Font, exmestra

Glòria Moya, alumna en pràctiques

FEM MEMÒRI@

Alexandrine, auxiliar de conversa

Són les teves decisions

i no les teves condicions

les que determinen el teu destí

Will Smith