La xarx@

La publicació dels alumnes de 3r de secundària

53

Vine a l”escola amb bici!

Biciinstitut. Setmana de la Mobilitat Sostenible

La setmana del 18 al 23 de setembre, els alumnes de 1r d’ESO han celebrat la setmana de la Mobilitat Sostenible. Durant aquesta setmana, els alumnes vénen amb bicicleta a l”escola per  tal de normalitzar-ne l’ús saludable, sostenible i econòmic.

El fet de desplaçar-se cada dia en bicicleta, els ha permès als nois i noies de la Vedruna participar en un sorteig de material per la bicicleta i ser mereixedors d”alguns premis.

Per altra banda, també s”ha ofet un taller al pati de l”escola i una xerrada sobre seguretat.


Berta García i Anna Ruiz

Alumnes de primer cicle d”ESO

A la fila de dalt i començant per l”esquerra hi ha: la Mireia De Arriba, l”Edgard Venegas, en Xavier Franco, l”Iria Colomé i en Chadi Bouallame. A la fila de sota i a la dreta, hi trobem en Carles Baños, en Joan Pratdesaba, en Bernat Gargallo, i finalment, en Genís i l”Arnau Mendoza.

Els nostres premiats

Els alumnes de primer cicle de secundària han anat per primera vegada de colònies a La Molina. Han fet activitats molt variades i s”han allotjat a l”Alberg Santa Maria del Mar.

Els de tercer d”ESO han repetit per 4t any consecutiu a Coma-ruga i han realitzat un munt d”activitats nàutiques. I finalment, els de 4t han caminat per les contrades de La Devesa i han palpat la natura d”aprop.

 

Colònies a secundària

De 1r a 4t d”ESO iniciem el curs fent colònies

Clica si vols veure més imatges de colònies!

PÀDEL SURF: és una activitat que va néixer fa molts anys, la seva funció és desplaça-ser per l’aigua mantenint-se a peu dret a sobre la taula. Necessites dos rems i tenir una mica d’equilibri per a poder desplaçar-te pel mar. També hi ha pàdel surf tamany gran, que hi pot haver-hi 8 persones sobre de la taula.

KAYAK: és una activitat que consisteix en desplaçar-se pel mar en una espècie de barca petita i el màxim de persones que hi poden haver són tres. Normalment són dues persones les que hi hem pujat. Necessites dos rems. Es pot dur a terme al mar i al riu.

Visca les colònies de 3r!

El treball de recerca de 4t d”ESO: Val la pena?

Recerquem?

Abans, el treball de recerca només es feia a batxillerat, però  a partir del curs 2008-2009 com que va canviar la llei, també l’hem de fer a 4t d’ESO. Se suposa que és un treball que ens hauria d’ajudar. Però, és veritat que ens ajuda? Pensem que podríem fer coses més productives que el treball de recerca, com ara dedicar les hores a rebre informació de totes les sortides que hi ha després de l’ESO, per trobar respostes a totes les preguntes que tenim.  Ara que estem a 4t i que ens ha atrapat el tren, necessitem molta ajuda per saber quines sortides tenim abans de posar-nos a treballar. Seria interessant dedicar aquestes hores a rebre informació de com moure’ns en societat.

El que molts de nosaltres tenim clar és que el treball de recerca ens sembla una pèrdua de temps i poc interessant per al futur. Ja està bé que es faci a batxillerat, però cal fer-lo també a 4t?

Alumnes de 4t d”ESO

WHAT IS KAHOOT?

El món de l'«e-learning» avança a pas de gegant gràcies a les noves eines que van sorgint. Avui en dia hi ha eines com el Kahoot que poden complementar una classe.

Un joc  pensat i creat pels alumnes de MAC A de 3r

Kahoot és una eina gratuïta, que serveix perquè a partir dels continguts i preguntes els alumnes de segon cicle de secundària poden participar en una competició entre ells. Si els participants responen a les qüestions i necreten , guanyen.

Aquest és un sistema d”aprenentatge  interessant que ajuda a fomentar la relació entre alumnes, professors i companys,

KAHOOT

Learning English is fun!

Temes de recerca curs  2017

Aquest primer trimestre els alumnes de segon cicle de secundària han pogut viure l”experiència de competir amb el Kahoot. Durant tota una tarda, es van reunir a la sala Polivalent i van jugar i guanyar, tot practicant l”anglès.

Un any més es convoca el concurs per a la creació del conte de reis amb l’objectiu de motivar i promocionar el talent entre joves de secundària en el seu art per a l’escriptura i el dibuix. Les alumnes de tercer d”ESO, Bruna Pagès i Laura Creus han estat les guanyadores en la categoria de segon cicle de secundària.

I en conseqüència hi ha dos premis: la publicació del conte, que es repartirà a la cavalcada de Reis i la narració del conte a la Biblioteca Caterina Figueres de Tona.

El Conte de Reis

Bruna Pagès i Laura Creus guanyadores del certamen

Bloc de recerca