La xarx@

La publicació dels alumnes de 3r de secundària

53

Un aparador evocant “El petit príncep” al C/ Major,27

La Vedruna col·labora amb els comerços de Tona

Des de l’Ajuntament de Tona se’ns va encomanar l’excepcional tasca de dissenyar el nostre propi aparador. La idea ha sorgit des de l’entitat Tona Punt de Comerç, per tal d’incentivar i de promoure el comerç del municipi.  

L’exposició és una petita mostra del que els alumnes de primer d’ESO realitzen en l’optativa de “Volum” i aprofitant que enguany han ideat unes màscares sobre diversos dibuixos animats, la nostra exposició ha mostrat els seus treballs emmarcats en una història dEl petit príncep.    

La Direcció de l”escola ens va proposar un GRAN repte: que la revista digital Xarx@ fos dissenyada i escrita pels mateixos alumnes.

Així doncs, un equip de 12 joves han elaborat durant el primer trimestre  el número 53 de la revista Xarx@, amb seccions pròpies i notícies vinculades al nostre centre i a les persones que el fan únic.


Fita aconseguida!  

La Xarx@ ja és dels alumnes!

Un nova optativa a l”ESO

L”equip de redacció

Bon dia. Has dormit bé? Avui ens hem proposat que et despertis de bon humor i arribis a l”escola o bé a la feina carregat de bonrotllisme.

A veure si amb aquestes cinc recomanacions musicals ho aconseguim. Comencem amb “Mr Sandman”, versionada per The Puppini Sisters. Els bumbs bumbs d’aquest tercet us faran llevar amb un somriure i veure les coses amb un nostàlgic filtre dels anys 60.

De seguida passem a Norah Jones, la cantautora tranquil·la per excel·lència, i fent passes de gegant continuem amb “A.I.L.O.D.I.U.”, un hit de Mazoni que és de tot menys tranquil.

La llista del bon rotllo arriba al final amb Zee Avi, una cantautora de Malàisia que va començar com es comença ara (al Youtube!), i s’acaba amb una emotiva versió de “500 miles”, dels Proclaimers. Es tracta del tema final de Sunshine on Leith, un film musical escrit a partir de les cançons d’aquest mític grup escocès. Val la pena esperar que el tema vagi avançant, s’hi vagin sumant veus, en creixi el ritme i s’acabi en una festa col·lectiva com a la pel·lícula.

Extret de RAC 105

cançons per començar el dia amb molt bon rotllo

Vols saber quina és la cançó que va ser número 1  el dia que vas néixer?

Clica si vols recordar

Som escola 21!

L”Escola Vedruna de Tona, una de les 483 escoles adherides a l”escolanova21, impulsora del sistema educatiu anomentat  « marc d”escola avançada »

Gairebé mig miler d'escoles s'han sumat a la plataforma per consolidar un sistema educatiu avançat i innovador a Catalunya


Si hi ha alguna cosa de què es parla en el món de l’educació és de les escoles innovadores. I dins d’aquesta onada, el programa Escola Nova 21 hi té un protagonisme indiscutible.


Un 68% dels centres que s'hi han adherit són públics i un 32% concertats, un d”ells és la Vedruna de Tona


Que les escoles deixin de ser llocs on es prepara per fer els exàmens i que siguin llocs on s’empoderi els nens. Amb aquest objectiu, la Unesco, la Fundació Jaume Bofill, la UOC i l’Obra Social La Caixa es van unir sota el paraigua d’ Escola Nova 21 perquè les escoles catalanes facin la transició definitiva cap al sistema educatiu avançat.


La prova pilot compta amb el suport del departament d’Ensenyament, de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes (Fapac) i de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica.


El mirall són els centres que treballen per projectes, que no utilitzen llibres de text i que no fan servir exàmens per avaluar els seus alumnes, entre altres coses.

El concert de Santa Cecília, la patrona dels músics

Santa Cecília és una festa que es celebra cada any a l’escola Vedruna de Tona i a molts altes llocs.  Aquesta festa té lloc el dia 22 de novembre, en honor a Santa Cecília, la patrona dels músics. A l’escola, per donar un aire més especial els alumnes han d’anar vestits amb una samarreta blanca i uns pantalons texans blaus. A l’escola hi participen tots els alumnes des de P3 fins a 6è de primària, on cada curs canta una o dues cançons. Normalment comencen a cantar primer els més petits (els de P3) i acaben els més grans de primària (els de 6è). Al final de la festa es canta una cançó conjunta on hi participen tots els cursos d’infantil i primària (que aquest any ha estat una percussió corporal), i finalment els professors en canten una tots junts.

Les cançons que s’han cantat aquest any són:

P3: -Escarabat bumbum.

       -Mireu allà dalt.


P4: -Escolteu el tren com xiula.

     -L’elefant i la girafa.


P5: -Raps, petxines i sardines.

      -Al carrer més alt.


1r:  -La tortuga.

     -L’Oriol Cargol.


2n: -Mira aquest món.

      -L’Arnau Centpeus.


3r: -El vampir.


4t: -Marxa dels rodamóns.


5è: -Cant de joia.


6è: -Escolta-ho en el vent.


Totes les classes juntes van fer una percussió corporal anomenada: Marxa turca, de Wolfgang Amadeus Mozart i els professors van cantar als alumnes la cançó Boig per tu.

Jordi Bayés i Roger Casanovas,


Us recordem que les pistes de so de les diferents cançons les podeu trobar a la web de la ràdio de la nostra escola, si ho desitgeu.

Tota la Vedruna ESTÀTICA

El nostre Mannequin Challenge 

Mannequin Challenge és un fenomen viral que arrasa a tot el món com al seu dia ho va fer el Harlem Shake.

Vols unir-te a la moda? T'expliquem què és el Mannequin Challenge.

El repte del Mannequin Challenge consisteix a gravar un vídeo amb tots els protagonistes immòbils, com enmig d'una escena congelada, igual que maniquins (d'aquí el seu nom).

Perquè el Mannequin Challenge sigui més impactant, els participants hauran de valer-se del seu enginy per quedar-se quiets a la postura més dramàtica o divertida possible

A diferència d'altres reptes com el Harlem Shake en el qual la música era un protagonista més, al Mannequin Challenge és una mena de banda sonora que acompanya l'escena sense més transcendència.

No obstant això, des que el repte va començar a viralizarse des d'un institut d'Estats Units, la cançó Black Beatles dels rapers Rae Sremuurd i Gucci Mane ha estat de les més utilitzades, per la qual cosa s'ha convertit en el tema oficial d”aquest fenomen.

El primer vídeo del Mannequin Challenge va pujar a Twitter el passat 27 d'octubre i des d”aleshores ja se n”han penjat milers, molts d'ells signats per grans estrelles de la música, el cinema i l'esport.

Concretament, el hashtag #mannequinchallenge ja ofereix més de 60.000 resultats.

Equip de redacció

Escola Verda

AQUESTS SÓN ELS NOSTRES DELEGATS VERDS!

P3

A) Oriol Salvans/Daniel Salom

B) Gala Cordoba/Guillem Vila

P4

A) Paula Calero/Marc Molera

B) Jana Sañas/Pau Palomares

P5

A) Asha Sharma/Èric Sagalés

B) Ruoyao Zhang/Iu Vinyets1r

A) Martí Collell/Jordi Arnau

B) Martina Pey/Oleguer Baulenas

2n

A) Mariona Giné/Mireia Mataró

B) Andriushka Faja/Emma Casals

3r

A) Eloi Arrufat/Guillem Blancafort

B) Clàudia Martos/Marc Salas

      

4t                  

A) Aixa Hidalgo/Roger Rovira

B) Max Casadevall/Júlia Cutrina

A)Sara Garcia/Oriol Lara

B) Èric Camacho/Eloi Riera

A) Clàudia Calvet/Ariadna Candelas

B) Èric Vilardell/Melissa Rodríguez1r ESO

A) Lidia Roigé/Joan Pratdesaba

B) Núria Vargas/Lucía Domínguez

2n ESO

A)Nil Badia/Pau Mesones

B)Ot Baulenas/Marcel Florensa

3r ESO

A) Paula Vilaró/Laura Creus

B) Anna Ruiz/Maria Calvo

4t ESO

A) Gil Boleda

B) Aleix Cabrera

Reduïm,  

reciclem, reutilitzem

RESPONSABILITAT

Vols saber-ne més?