XARXET@

SANT JORDI 2013

ESCOLA VEDRUNA-TONA       www.evt.cat      PATROCINADORSE
UN CENTENARI DOBLEMENT ESPECIAL

Com a cada edició de la Xarxet@, dediquem l’editorial a un escriptor de renom. Aquest any, volem brindar aquest apartat a dos autors molt destacats de la literatura catalana, que celebren el seu centenari.

Per una banda, Salvador Espriu considerat un dels autors més importants de les Lletres Catalanes. Va ser poeta, dramaturg i novel·lista català. El seu primer llibre, Israel, es publicà el 1929, quan tenia només setze anys. Des d’aleshores no va deixar d’escriure i ens ha deixat un gran llegat d’obres. A més, Espriu ha estat un gran mereixedor de diversos premis i, sobretot, ha esdevingut un defensor aferrissat de la nostra llengua, el català.

Per altra banda, Joana Raspall de qui podem trobar creacions en el camp de la narrativa, la novel·la, la poesia, el teatre i la lingüística, així com també nombroses col·laboracions en articles de premsa i llibres diversos. Als catorze anys inicià la seva activitat literària, i la seva estimació pels llibres la fan esdevenir bibliotecària. La seva defensa a favor de la nostra llengua durant l’època franquista, l’han conduït a escriure clandestinament i procurar preservar tota la literatura escrita en català.Com es tradició, petits i grans a les Feixetes hem anat i de la llegenda de Sant Jordi i dels premis dels jocs florals hem gaudit.

La llegenda un xic original ha estat, ja que aquest any la nostra princesa tenia uns problemes especials  i el cavaller ha resol els entrebancs amb el do inesperat. Amb el poder de les paraules i recitant poemes de Salvador Espriu i de Joana Raspall el poble ha salvat d’un drac malvat.


LA NOSTRA LLEGENDA DE ST JORDI