XARXET@  2017 BREU HISTÒRIA DELS JOCS FLORALS
BREU HISTÒRIA DELS JOCS FLORALS

Com cada any i coincidint amb el dia de Sant Jordi, l’escola celebra els Jocs Florals, una iniciativa escolar en què s’estimula i es potencia la producció escrita en llengua catalana.

En realitat els Jocs Florals van néixer al segle XIV a Tolosa de Llenguadoc i més tard després d’un període d’interrupció de quatre segles es van reprendre a Catalunya de la mà dels intel·lectuals de la Renaixença. Sota el lema Fe, Pàtria i Amor els escriptors presentaven les seves obres i s'atorgaven tres premis ordinaris i el títol honorífic de Mestre en Gai Saber; d'aquesta manera els escriptors participants contribuïren a revaloritzar la llengua catalana com a llengua de cultura després quatre-cents anys de decadència. Autors com Àngel Guimerà o Jacint Verdaguer, entre molts altres, van obtenir el màxim guardó.

La guerra civil va interrompre la celebració d'aquest certamen literari, no obstant els exiliats catalans reprengueren la tradició amb el nom de Jocs Florals de la Llengua Catalana. Finalment, a partir del 1978 els Jocs es tornen a celebrar a Barcelona.

Aprofitant aquesta tradició cultural tan arrelada a Catalunya, la nostra escola incentiva els alumnes, pares, mares i professors a participar en els Jocs Florals de l'escola que el dia de Sant Jordi lliura els premis a les millors composicions literàries. Una diada festiva i participativa que reivindica les nostres arrels i la nostra identitat.

ESCOLA VEDRUNA-TONA       www.evt.cat      PATROCINADORS
Esperem que gaudiu de la nova versió de la Llegenda de Sant Jordi!